Contactlenzen

In de drukte van het dagelijkse leven verliezen we ons
snel in de routine en kijken we recht vooruit. Af en toe
even knipogen is belangrijk - niet zomaar een knipoog,
maar een speelse naar de wereld zelf. Het is alsof je zegt:
“Ik zie je, en ik waardeer de prachtige chaos die je bent.”
Contactlenzen bieden scherp zicht op de wereld,
met opties voor ieders behoefte. Of je nu daglenzen,
maandlenzen, harde lenzen of zachte lenzen nodig
hebt, er is voor elk wat wils. Alle details, kleuren en
prachtige aspecten van de wereld worden zichtbaar
met contactlenzen.
Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Loop eens bij ons
binnen of maak een afspraak via de website. Bellen of
appen kan natuurlijk ook!
Dus terwijl je geniet van scherp zicht door onze contact-
lenzen, vergeet niet de wereld dan af en toe te knipogen

Contactlenzen zorgen bij veel mensen voor meer vrijheid bij een actieve en dynamische levensstijl. Bijvoorbeeld tijdens het sporten of op vakantie. Contactlenzen blijven goed zitten en bieden tevens een groter blikveld dan een bril.

De nieuwe generaties siliconenhydrogel contactlenzen dragen comfortabel. Ze laten goed zuurstof door, waardoor je ogen niet snel geprikkeld zijn en je een goed zicht houdt. 

Contactlenzen bij Houg Optiek in Driebergen

Typen contactlenzen

Contactlenzen kunnen worden opgedeeld in zachte en harde lenzen. Harde lenzen worden ook wel vormvaste lenzen genoemd.

Zachte contactlenzen zijn ideaal voor bijvoorbeeld het sporten of bij het uitgaan of in situaties waarbij een bril niet handig is. Tegenwoordig kunnen zachte lenzen ook volledig op maat gemaakt worden, waardoor de pasvorm ideaal is en het comfort zeer hoog is. Ze zijn verkrijgbaar met cilinder en multifocaal. Houg Optiek levert de volgende typen zachte contactlenzen:

  • Daglenzen: deze zijn vooral handig tijdens sporten en wanneer je last hebt van schoonmaakmiddelen;
  • Tweeweekse contactlenzen;
  • Maandlenzen: deze zijn voordeliger wanneer je ze elke dag draagt.

Vormvaste contactlenzen zijn specifiek aangepast aan het oog van de drager en kunnen, afhankelijk van het materiaal, worden gebruikt voor één tot drie jaar. Deze lenzen bieden de hoogste mate van gezichtsscherpte. Ze zijn verkrijgbaar met cilinder, maar ook multifocaal en als therapeutische lens bij specifieke oogaandoeningen. Ze worden overdag gedragen en 's nachts uitgenomen. Vormvaste lenzen zijn duurzamer en voordeliger dan zachte lenzen, maar het duurt vaak langer om eraan te wennen. 

Aanpassen van Contactlenzen bij Houg Optiek in Driebergen

Aanpassen van contactlenzen

Net als bij een bril is de professionele service van een expert een absolute must bij het aanpassen van contactlenzen. Brigitte Houg geeft gedetailleerd advies en bespreekt samen met jou welke contactlenzen het best bij jou en je ogen passen. Zij geeft je tips over het inzetten en uitnemen van contactlenzen en oefent dit met je zo nodig.  Daarnaast geeft zij tips over hoe je de contactlenzen het beste kan onderhouden.

Onderhoud van contactlenzen

Er zijn diverse verzorgingsproducten voor het reinigen, het bewaren en het inzetten van contactlenzen. Ze zorgen ervoor dat de contactlenzen goed schoon worden gemaakt en houden de contactlenzen in goede conditie zodat ze veilig en comfortabel gebruikt kunnen worden. Moderne verzorgingsproducten beschikken steeds vaker over alle eigenschappen voor de totale verzorging, de zogenaamde alles-in-een vloeistoffen.

Ben je gevoelig voor conserveringsmiddelen of heb je geen zin om te poetsen? Dan kun je gebruik maken van een  waterstofperoxide systeem of daglenzen gaan gebruiken.

Onderhoud van Contactlenzen bij Houg Optiek in Driebergen